Historik

Ett pionjärföretag från HPLC-tidens begynnelse


Genetec har funnits sedan 1973 och har en relativt lång historia i kromatografibranschen. Företaget grundades av Karl-Otto Olsson och Åke Sonnerby. Att lyssna på kunden och hitta lösningar på problem är ett tidigt signum för Genetec och det arbetsätt Karl-Otto och Åke stod för.

När Genetec år 2000 blev ett dotterbolag till Kovalent så var synen på kunden det absolut viktigaste. "Det är inte farligt att förlora en affär, det är däremot farligt att förlora en kund!" Detta är ett citat från Karl-Otto Olsson som visar på traditionen och de fina kundkontakter som Genetec alltid haft. Det nya Genetec försöker bygga vidare på detta och tillsammans med Kovalents värdesystem har något nytt vuxit fram.

Kunder som vill ha en personlig kontakt med sin leverantör och få möta människor med spetskompetens har kommit rätt. Genetec är som en vätskekromatografins hifi-butik med en uppsjö av världsledande leverantörer såsom, YMC, Macherey-Nagel, Rheodyne, Upchurch, Hamilton, Rathburn, La-pha-pack...

Nu har Genetec gått in i den digitala världen med att lansera världens mest utvecklade sök och filtreringsfunktioner för en webbshop. Som det relativt lilla företag Genetec är så är detta något utöver det vanliga.